RADIOAKTIVNÍ ODPAD A PROBLEMATIKA JEHO ULOŽENÍ - Metelková, Michaela (2007)
Radioaktivní odpad je nevyužitelný materiál, který pro obsah radionuklidů není možno uvést do životního prostředí. Tato práce je zaměřena především na problematiku likvidace radioaktivního odpadu a s tím související otázku jejího financování. Dále zde nalezneme také legislativní rámec, který omezuje nakládání s radioaktivním odpadem a zároveň určuje komu tento odpad náleží a jaké jsou povinnosti jeho vlastníka. Na radioaktivní odpad je zde také nahlíženo z hlediska negativních externalit. Tato teorie je v této práci dále rozvíjena a to jak po teoretické, tak i po praktické stránce