RADIOAKTIVNÍ ODPAD A PROBLEMATIKA JEHO ULOŽENÍ - Metelková, Michaela; Ševčík, Miroslav, 1958-; Lipka, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Radioaktivní odpad je nevyužitelný materiál, který pro obsah radionuklidů není možno uvést do životního prostředí. Tato práce je zaměřena především na problematiku likvidace radioaktivního odpadu a s tím související otázku jejího financování. Dále zde nalezneme také legislativní rámec, který omezuje nakládání s radioaktivním odpadem a zároveň určuje komu tento odpad náleží a jaké jsou povinnosti jeho vlastníka. Na radioaktivní odpad je zde také nahlíženo z hlediska negativních externalit. Tato teorie je v této práci dále rozvíjena a to jak po teoretické, tak i po praktické stránce
Vedoucí práce: Lenka Čamrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: externality; náklady; radioaktivní odpad; národní hospodářství [obor bakal. práce]; veřejnost; bakalářské práce; externalities; costs; radioactive waste; public sphere; bachelor's theses