Vývoj a výhled mobilního připojení v ČR - Bičík, Petr (2007)
Mobilní telekomunikace se staly nedílnou součástí našeho každodenního života a proto je jejich rozvoji věnována velká pozornost. Tato práce se pokouší podat současný pohled na problematiku mobilních telekomunikací, které slouží k bezdrátovému přenosu dat. Úvodní kapitola se zabývá historickým vývojem mobilního připojení v ČR. Dále jsou popsány jednotlivé technologie, které jsou využívány pro mobilní připojení k internetu. V závěru práce je nastíněn předpokládaný vývoj mobilního připojení na internet a jsou porovnány jednotlivé technologie. Na základě výsledků provedeného průzkumu jsou diskutovány silné a slabé stránky současného mobilního připojení