Analýza metod testování použitelnosti webových aplikací - Hejl, Zdeněk; Gála, Libor, 1965-; Hejtmánek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Hlavním cílem této práce je analýza metod testování použitelnosti webových aplikací a zařazení těchto metod do jednotlivých fází životního cyklu vývoje webové aplikace. Mimo tento hlavní cíl se práce snaží upozornit na nedostatečný důraz kladený na použitelnost při vývoji těchto aplikací. Největším přínosem této práce je zpřístupnění přehledu metod pro testování použitelnosti českým tvůrcům webových aplikací. Metody jsou prezentovány v takové formě, která umožňuje rychlé zjištění základních informací a porovnávání jednotlivých metod. K usnadnění výběru správné metody jsou v práci obsaženy tři grafické přehledy, které znázorňují zařazení jednotlivých metod do fází životního cyklu vývoje aplikace, příbuznost metod a možnost vzdáleného testování
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: webové aplikace; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; web applications; bachelor's theses