Malý DSGE model pro otevřenou ekonomiku případ České a Slovenské republiky - Katreniaková, Dagmara (2007)
Práce se zabývá malým DSGE modelem (model čtvrté generace) v prostředí české a slovenské ekonomiky. Jádro analytické části tvoří srovnání odhadnutého a optimálního pravidla a zároveň jejich porovnání s reálnými výstupy. Cílem je poukázat na efektivnost centrální banky při stabilizaci variability inflace a výstupu ekonomiky. Teoretická část poskytuje znalosti usnadňující pochopení souvislostí tohoto modelu a zároveň nás obeznámí s modely, které v dnešní době využívá Česká národní banka a Národná banka Slovenska