Malý DSGE model pro otevřenou ekonomiku případ České a Slovenské republiky - Katreniaková, Dagmara; Štěpánek, Pavel; Halás, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce se zabývá malým DSGE modelem (model čtvrté generace) v prostředí české a slovenské ekonomiky. Jádro analytické části tvoří srovnání odhadnutého a optimálního pravidla a zároveň jejich porovnání s reálnými výstupy. Cílem je poukázat na efektivnost centrální banky při stabilizaci variability inflace a výstupu ekonomiky. Teoretická část poskytuje znalosti usnadňující pochopení souvislostí tohoto modelu a zároveň nás obeznámí s modely, které v dnešní době využívá Česká národní banka a Národná banka Slovenska
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses