Vývoj veřejných financí členských zemí Evropské unie od roku 2004 - Pastrňák, Martin (2007)
Cílem práce je seznámit čtenáře s teoretickými i praktickými aspekty veřejných financí posledních let v kontextu vyspělé Evropy, konkrétně 25 členských zemí Evropské unie, tedy prostoru specifického ve smyslu určité politické, kulturně-historické a ekonomické rozlišnosti. Práce rozebírá problematiku veřejných příjmů, výdajů a stavu a vývoje veřejných rozpočtů zemí EU a přibližuje aktuální problémy v této oblasti