Pojetí informatiky - Slovák, Martin; Rosický, Antonín, 1943-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem práce je popsat informatiku, jakožto vědu, zabývající se informacemi a systémy (ačkoli její běžně vnímané pojetí směřuje spíše k využívání informačních technologií). Souhrnné poznatky jsou vytvořeny na základě studia dostupné literatury a získaných znalostí ze studia na Vysoké škole ekonomické v Praze. Za přínos této práce lze považovat komplexní nastínění dané oblasti, týkající se informatiky (ať již z pohledu na business, odvětví, informační systémy, či pojetí další) a taktéž srovnání, co je pod pojmem informatika míněno na světových univerzitách
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informace; informatika; komplexita; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; information; informatics; complexity (philosophy); bachelor's theses