Postavení Jihoafrické republiky v regionu jižní Afriky - Eiermannová, Věra; Němečková, Tereza, 1979-; Borgstrom, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce chrakterizuje postavení JAR v regionu jižní Afriky, je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola představuje stručný histirický úvod, druhá se týká základní ekonomické charakteristiky zemí, třetí chrakterizuje jednotlivé sektory ekonomiky - zemědělství, průmysl, služby a sektory sociální-školství a zdravotnictví.Čtvrtá kapitola se zabývá ekonomickou integrací regionu, obsahuje příklady uskupení a také se dotýká přímých zahraničních investic. Poslední kapitolou je závěr, kde je zhodnoceno celkové postavení JAR. Obecně má JAR v tomto regionu vedoucí postavení ve všech oblastech, ale existují i problémy, se kterými se tato země potýká. Těmi jsou: chudoba, AIDS/HIV, kriminalita. K dalšímu úspěšnému vývoji země je třeba tyto problémy vyřešit
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses