Švýcarská ekonomika na počátku 21. století: vývoj, problémy a perspektivy - Jošt, Vojtěch (2007)
Tématem je vývoj švýcarské ekonomiky od počátku 90. let do současnosti. Švýcarsko řeší změny, které se dějí v Evropě. Práce tyto změny a jejich dopady na Švýcarsko hodnotí a poskytuje možné scénáře vývoje. Práce je rozdělena na dvě části. První se zabývá ekonomickým vývojem v 90. letech. Druhá část popisuje vývoj ekonomické integrace, popisuje nejdůležitější hospodářské změny a události, které se ve Švýcarsku udály po 2. světové válce