Ekonomická analýza drogových trhů - Běláčková, Vendula, 1982-; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Stieber, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce se zabývá ekonomickou teorií, výzkumem a ekonometrickými modely v oblasti nabídkové strany drogových trhů. Meta-analýza literatury ukazuje na základní východiska ekonomické teorie, které se v drogových trzích uplatňují, stejně jako na ekonomické teorie, které se k drogovým trhům explicitně vztahují. V oblasti empirického výzkumu rozděluje drogové trhy na primární, které jsou určeny zemědělskou produkcí surovin na výrobu nelegálních drog v rozvojových zemích, a na koncové, na kterých se v západním světě nelegální drogy z různých oblastí světa střetávají. Třetí rovinou výzkumných prací jsou modely drogových trhů, které pracují s minimálními daty a které poskytují predikce pro drogové politiky. Práce přináší základní doporučení pro výzkum drogových trhů, zarámované do metodologie ekonomické vědy, kontextu dostupných dat, základních výzkumných otázek a možností primárního výzkumu
Vedoucí práce: Jiřina Jílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: metodologie; národní hospodářství [obor dipl. práce]; empirický výzkum; diplomové práce; methodology; empirical research; master's theses