Vývoj pravidel pro dokumentární akreditivy se zaměřením na revizi z roku 2006 - Nejedlý, Michal, 1985- (2007)
Práce se zabývá vývojem platebního instrumentu dokumentární akreditiv od jeho počátků po současnost. Po úvodním popisu principu jeho fungování následuje rozbor vztahu Mezinárodní obchodní komory k akreditivům. Druhá část pojednává o jednotlivých historických etapách vývoje dokumentárního akreditivu v podobě revizí UCP v průběhu celého 20. století. Jádro práce tvoří porovnání Jednotných pravidel a zvyklostí pro dokumentární akreditivy UCP 500 s nejnovější revizí UCP 600, a to z formálního i obsahového hlediska