Vývoj pravidel pro dokumentární akreditivy se zaměřením na revizi z roku 2006 - Nejedlý, Michal, 1985-; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vlčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá vývojem platebního instrumentu dokumentární akreditiv od jeho počátků po současnost. Po úvodním popisu principu jeho fungování následuje rozbor vztahu Mezinárodní obchodní komory k akreditivům. Druhá část pojednává o jednotlivých historických etapách vývoje dokumentárního akreditivu v podobě revizí UCP v průběhu celého 20. století. Jádro práce tvoří porovnání Jednotných pravidel a zvyklostí pro dokumentární akreditivy UCP 500 s nejnovější revizí UCP 600, a to z formálního i obsahového hlediska
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: dokumentární akreditiv; platební styk; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; documentary credit; payment; bachelor's theses