Význam investičních pobídek pro ekonomiky vybraných evropských zemí - Pohanková, Petra (2007)
Práce srovnává význam přímých zahraničních investic, investiční podpory a pobídek v Irsku, České republice a Makedonii. Analyzuje případné přínosy a slabá místa ve vztahu k vybraným ekonomikám