Možnosti využití finančních prostředků ze strukturálních fondů EU pro ČR – konkrétní případ - Kadlecová, Kateřina (2007)
Práce ve své první části postihuje základní vývojové fáze strukturální a regionální politiky Evropské unie, definuje cíle těchto politik a principy, na nichž jsou založeny. Druhá část práce se zabývá vztahem České republiky ke strukturální a regionální politice EU. Závěrečná část popisuje vypracovávání projektů v rámci strukturálních opatření Evropské unie a navrhuje konkrétní uplatnění těchto opatření na příkladě přestavby zchátralého koupaliště v obci Kosmonosy na koupací rybník