Předsednictví EU a jeho význam pro členské země - Štěpánková, Petra (2007)
Bakalářská práce charakterizuje institut předsednictví Radě Evropské unie. Popisuje hlavní funkce a úkoly, jejichž plnění se vyžaduje od předsednického státu. V druhé části je naznačen historický vývoj předsednictví a je provedena komparace vybraných předsednických států. Třetí část je zaměřena na budoucí předsednictví České republiky Evropské unii v roce 2009