Analýza webů měs a obcí v ČŘ - Cvrček, Jaroslav (2007)
Práce se zabývá přístupy k analýze webových stránek. Pojednává o přístupnosti stránek pro hendikepované uživatele, použitelnosti webů a hodnocení návštěvnosti. Shrnuje zákony vztahující se k internetovým prezentacím měst a obcí České republiky. Vytváří metodiku pro analýzu míry dostupnosti povinně zveřejňovaných informací o městě nebo obci. Provádí analýzu stránek vybraných měst z hlediska přístupnosti pro hendikepované uživatele a analýzu povinně zveřejňovaných informací