Smlouva o Ústavě pro Evropu její vývoj, obsah a budoucnost - Bauer, Tomáš; Steinmetzová, Dana; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá významným dokumentem dnešní doby - Smlouvou o Ústavě pro Evropu. Po vysvětlení prvotních příčin vzniku smlouvy jsou v první části popsány základní etapy jejího vytváření a je charakterizován její obsah se zaměřením a hlavní změny oproti současné legislativě EU. V Části II je popisován průběh ratifikačního procesu až po současnost se zvýšeným důrazem kladeným na události týkající se odmítnutí Smlouvy ve Francii a v Nizozemsku a na aktuální období. Třetí část rozebírá spektrum současných názorů na euroústavu a předesílá možný budoucí vývoj celé situace
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses