Globální populační problém - Čižmáriková, Jitka; Jeníček, Vladimír, 1932-; Pohl, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem bakalářské práce je vystihnout podstatu globálního populačního problému, poukázat na vývoj lidské populace, analyzovat dopad počtu obyvatel na životní prostředí a ekonomický rozvoj, popsat světové demografické trendy se zaměřením na současnost a zhodnotit, zda představují problém pro populaci či nikoli. Práce je dále zaměřena na projekce vývoje počtu obyvatel, možné řešení problému populace v rozvojových zemích a na významná mezinárodní jednání, jež v souvislosti s problematikou populace ve světě proběhla
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses