Aplikace metody Card sorting na příkladu webu KIT - Popadinec, Martin (2007)
Bakalářská práce pojednává o metodě Card sorting. Card sorting je metoda zkoumající jak lidé z jednotlivých objektů vytvářejí skupiny, které pro ně dávají smysl. Pomocí této kategorizace vytváříme struktury, v nichž jsme schopni se orientovat a najít právě to, co hledáme. Práce shrnuje poznatky o metodě Card sorting do uceleného celku a zaměřuje se na její využití pro vytvoření struktury webové navigace. Dále obsahuje postupy a různorodé variace metody - přesto však zdůrazňuje, že není možno vystavět kvalitní strukturu pouze na výsledcích této metody a nutnost její kombinace a doplnění metodami dalšími. Cílem práce proto není vytvoření finální struktury pro cílový objekt, ale především osvojení si metody, poznání jejích možností a výhod a následné zjištění, zda by se metoda dala s úspěchem aplikovat na příklad webu katedry KIT