Management informační bezpečnosti - Král, Roman (2007)
Práce se zabývá managementem informační bezpečnosti zejména podle norem ISO/IEC, ale i podle jiných přístupů, jako jsou COBIT, ITIL nebo ISF SoGP. Samostatná kapitola je věnována analýze a řízení rizik. Poslední dvě kapitoly jsou věnované informačním systémům veřejné správy a jejich bezpečnosti a legislativnímu rámci informační bezpečnosti v ČR. Cílem práce je mj. zdůraznit souvislosti mezi jednotlivými podoblastmi problematiky a poskytnout široký základní přehled a případně základ k detailnějšímu zkoumání některé podoblasti