Management informační bezpečnosti - Král, Roman; Čermák, Igor; Doucek, Petr, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá managementem informační bezpečnosti zejména podle norem ISO/IEC, ale i podle jiných přístupů, jako jsou COBIT, ITIL nebo ISF SoGP. Samostatná kapitola je věnována analýze a řízení rizik. Poslední dvě kapitoly jsou věnované informačním systémům veřejné správy a jejich bezpečnosti a legislativnímu rámci informační bezpečnosti v ČR. Cílem práce je mj. zdůraznit souvislosti mezi jednotlivými podoblastmi problematiky a poskytnout široký základní přehled a případně základ k detailnějšímu zkoumání některé podoblasti
Vedoucí práce: Igor Čermák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses