Komparace ekologické politiky Evropské unie a USA (se zaměřením na problematiku globálního oteplování) Comparsion of environmental policy of European Union and USA (with concentration on problems of global warming) - Nowaková, Alena, 1984- (2007)
Práce se ve své první části věnuje obecně přístupům EU a USA ke své ekologické politice. Poté shrnuje problém globální změny klimatu a věnuje se rozdílným přístupům EU a USA k této konkrétní environmentální otázce. Závěr pak poskytuje srovnání obou přístupů