Monitorování podnikových zdrojů - Hejna, Martin; Pour, Jan; Benáčanová, Helena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem předkládané bakalářské práce je poskytnout ucelený pohled na problematiku monitorování podnikových zdrojů a ukázat, že alespoň v minimální míře by se mělo jednat o součást každé firemní ICT strategie. Za tímto účelem je nejprve provedena obecná definice zdrojů podniku a je vysvětlen samotný pojem monitoringu a výhody plynoucí z jeho implementace. Druhá část práce je věnována technické stránce monitorování, jejíž pochopení je nutné pro následný výběr nástrojů. Záměrem je nastínit charakteristiky současných technologií, na kterých monitoring stojí a které tvoří základ naprosté většiny dohledových systémů. Třetí část práce klade důraz na volbu nástrojů použitých pro sběr dat a prezentaci získaných informací. K tomuto účelu je zde provedeno srovnání vybraných OpenSource monitorovacích systémů pomocí dvou desítek různých kritérií. Problematice, jak postupovat během implementace monitoringu, je vyhrazena čtvrtá část práce. Tato část poukazuje na různorodost a náročnost jednotlivých etap realizace, včetně jejích kritických fází. Zvláštní pozornost je věnována analýze současného stavu podnikové infrastruktury a volbě monitorovaných charakteristik. Završením této práce je pak zhodnocení přínosů, ale i úskalí, které monitoring do podniku přináší
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses