Ocenění nemovitostí - Pěkný, Ondřej (2007)
Práce ve své první části vysvětluje základní pojmy a metody oceňování nemovitostí, jejich srovnání, výhody a nevýhody. Její součástí je i příklad na zvážení návratnosti investice do nemovitosti v centru Prahy a provozování ubytovacího zařízení. Jsou zde porovnány tři způsoby možného financování hypotéčního úvěru, včetně zvážení rizik u každého z nich. Ve druhé části, která je praktická, je oceněn rodinný dům včetně pozemku a příslušenství v Praze - Kunraticích