Omezené zásoby ropy a alternativní zdroje energie – energetická závislost a její vliv na světovou ekonomiku - Mišoň, Petr; Bič, Josef; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce pojednává o postavení ropy ve světové ekonomice jako jedné z nejdůležitějších energetických surovin. Je zde podána hlubší charakteristika ohledně světových zásob ropy, světových trendů ve spotřebě ropy, investic do ropného průmyslu, ekologických dopadů vyvolaných spotřebou ropy, energetické závislosti světové ekonomiky na ropě a charakteristika využití ropy v dopravě. Další část práce je věnována využití a aplikaci alternativních zdrojů energie v dopravě a podrobnější charakteristice biopaliv a vodíku, jako alternativ ke konvenčním palivům
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: alternativní energetické zdroje; biopaliva; doprava; ropa; vodík; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; alternative energy sources; biofuels; transportation; petroleum; hydrogen; bachelor's theses