Ekonomický vývoj Číny v 90. letech a v současnosti s důrazem na aktuální témata - Mikát, Vojtěch (2007)
Práce se zabývá ekonomickým vývojem Čínské lidové republiky a událostmi s ním spojenými. Hlavní důraz je kladen na etapu počínající 90.léty do současnosti, část se věnuje i možným budoucím vývojem. Práce popisuje historické podmínky v Číně, reformy od počátku 70.let a jejich dopady na čínskou ekonomiku. Dále se text zabývá nejdůležitějšími událostmi let devadesátých a někdejší hospodářskou situací, hlavní část práce hovoří o současném vývoji, možných problémech v čínské ekonomice, zejména v oblastech bankovní a měnové. Práce se v závěru zamýšlí nad budoucností hospodářství Čínské lidové republiky