Ekonomický vývoj Číny v 90. letech a v současnosti s důrazem na aktuální témata - Mikát, Vojtěch; Neumann, Pavel, 1956-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá ekonomickým vývojem Čínské lidové republiky a událostmi s ním spojenými. Hlavní důraz je kladen na etapu počínající 90.léty do současnosti, část se věnuje i možným budoucím vývojem. Práce popisuje historické podmínky v Číně, reformy od počátku 70.let a jejich dopady na čínskou ekonomiku. Dále se text zabývá nejdůležitějšími událostmi let devadesátých a někdejší hospodářskou situací, hlavní část práce hovoří o současném vývoji, možných problémech v čínské ekonomice, zejména v oblastech bankovní a měnové. Práce se v závěru zamýšlí nad budoucností hospodářství Čínské lidové republiky
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: *ekonomika; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses