Transnacionální korporace a jejich postavení v české ekonomice - Košťáková, Pavla; Steinmetzová, Dana; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce popisuje roli transnacionálních korporací ve světové ekonomice, soustředí se na přímé zahraniční investice, vazby na hostitelské ekonomiky i sociální odpovědnost korporací. Druhá část je věnována postavení TNC v české ekonomice, přílivu PZI do ČR a srovnání TNC a domácích podniků. Poslední částí práce je případová studie zaměřená na fungování konkrétní nadnárodní společnosti, její vstup na zahraniční trhy a působení v České Republice
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: globalizace; nadnárodní společnosti; zahraniční přímé investice; světová ekonomika; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; globalization; international business enterprises; foreign direct investments; world economics; bachelor's theses