Současná švédská ekonomika - Straka, Jan (2007)
Tato bakalářská práce se pokouší o charakteristiku švédské ekonomiky, určení silných a slabých stránek současné ekonomiky. Na začátku práce je možné se dočíst o makroekonomických ukazatelích švédského hospodářství ve srovnání s EU. Následně je rozebírána struktura ekonomiky až po jednotlivé sektory. Na ty navazuje mezinárodní obchod, například směnné relace a obchodní bilance. Poslední kapitola analyzuje úspěchy a výzvy pro švédské hospodářství a je zakončena jeho předpokládaným vývojem