Realizace konkrétního projektu podpory podnikání za přispění fondů Evropské unie - Šabata, Ondřej (2007)
Práce se zabývá konkrétním projektem podpory podnikání, který je momentálně realizován ve dvanácti zemích Evropské unie. Jedná se o projekt mezinárodního standardu řízení a rozvoje lidských zdrojů „Investors in People“ (IIP). Práce má za cíl ve své teoretické části nastínit aktuální problém konkurenceschopnosti malého a středního podnikání v EU ve vztahu ke kvalitě lidských zdrojů a následně představit jedno z možných řešení v podobě standardu IIP. Větší pozornost je dále věnována procesu implementace IIP a jeho podpory z prostředků EU v České republice. Cílem aplikační části je analýza rozvoje a implementace IIP v zemích EU a následná identifikace rozhodujících faktorů, které ovlivňují úspěšné uvedení standardu na národní trh. Aplikační část byla zpracována formou výzkumu pro agenturu Czechinvest