Realizace konkrétního projektu podpory podnikání za přispění fondů Evropské unie - Šabata, Ondřej; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá konkrétním projektem podpory podnikání, který je momentálně realizován ve dvanácti zemích Evropské unie. Jedná se o projekt mezinárodního standardu řízení a rozvoje lidských zdrojů „Investors in People“ (IIP). Práce má za cíl ve své teoretické části nastínit aktuální problém konkurenceschopnosti malého a středního podnikání v EU ve vztahu ke kvalitě lidských zdrojů a následně představit jedno z možných řešení v podobě standardu IIP. Větší pozornost je dále věnována procesu implementace IIP a jeho podpory z prostředků EU v České republice. Cílem aplikační části je analýza rozvoje a implementace IIP v zemích EU a následná identifikace rozhodujících faktorů, které ovlivňují úspěšné uvedení standardu na národní trh. Aplikační část byla zpracována formou výzkumu pro agenturu Czechinvest
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podpora podnikání; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; business promotion; bachelor's theses