Krátkodobé úvěry v zahraničním obchodě (jejich druhy, rizika s nimi spojená a možnosti omezení rizik) - Brázdová, Jarmila (2007)
Práce se zabývá problematikou krátkodobých úvěrů používaných v zahraničním obchodě. Blíže specifikuje rizika spojená s těmito úvěry a možnosti jejich omezení volbou různých platebních podmínek, zajišťovacích a alternativních instrumentů (pojištění, faktoring)