Rozdíly mezi bohatými a chudými - Hánová, Petra (2007)
Ve své práci jsem se zaměřila na zjišťování příčin chudoby. Zamyslela jsem se nad faktory, které ovlivňují úroveň ekonomik rozvojových a vyspělých zemí. V teoretické části jsem uvedla možná měření chudoby. Vysvětlila jsem bludný kruh chudoby, zmínila Malthusův odkaz a historické předpoklady vyspělých ekonomik. V analytické části jsem porovnávala jednotlivé indikátory, které ovlivňují ekonomický růst. Nastínila jsem možná řešení chudoby v rozvojových zemích. V závěru své práce jsem předložila skeptickou hypotézu o dalším prohlubování rozdílů mezi státy