Rozdíly mezi bohatými a chudými - Hánová, Petra; Halás, Vladimír; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Ve své práci jsem se zaměřila na zjišťování příčin chudoby. Zamyslela jsem se nad faktory, které ovlivňují úroveň ekonomik rozvojových a vyspělých zemí. V teoretické části jsem uvedla možná měření chudoby. Vysvětlila jsem bludný kruh chudoby, zmínila Malthusův odkaz a historické předpoklady vyspělých ekonomik. V analytické části jsem porovnávala jednotlivé indikátory, které ovlivňují ekonomický růst. Nastínila jsem možná řešení chudoby v rozvojových zemích. V závěru své práce jsem předložila skeptickou hypotézu o dalším prohlubování rozdílů mezi státy
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: rozvojová pomoc; národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; development assistance; bachelor's theses