Globální ekologický problém - Spojené státy americké - Nováková, Martina (2007)
Práce rozebírá současné globální problémy a soustředí se na enviromentální problém. Popisuje současnou situaci v USA, rozebírá jednotlivé projekty na zlepšení a jejich úspěšnost, součástí této kapitoly jsou i informace o Kjótském protokolu a vztahu USA k němu. Dále popisuje situaci v oblasti ekologie za vlád jednotlivých prezidentů. Nakonec uvádí současnou enviromentální politiku USA a projekci emisí v této zemi v nejbližších letech