Vývojové prostředí NetBeans - Pitka, Lukáš, 1984- (2007)
Tato bakalářská práce představuje základní aspekty vývojového prostředí NetBeans IDE. NetBeans IDE je prostředí pro programovací jazyk Java. Práce je napsána jako příručka pro uživatele začínající s NetBeans IDE, přičemž se předpokládá se určitá znalost programovacího jazyka Java. Hlavním přínosem práce je usnadnění a zefektivnění práce s NetBeans IDE. První kapitola práce je spíše teoretická, zabývá se obecně pojmem vývojové prostředí. V dalších částech jsou rozebírány aspekty NetBeans IDE, které jsou pro začínající uživatele s tímto prostředím základní a potřebné při každodenní práci