Finanční analýza podniku Pražská energetika, a.s. - Chalupová, Lucie (2007)
V této bakalářské práci se zabývám finanční analýzou energetické distribuční společnosti Pražská energetika, a.s v letech 2002 - 2005. Kromě samotné analýzy finančního zdraví společnosti se zaměřuji na identifikaci silných a slabých stránek společnosti z hlediska financování, pomocí kterých může společnost správnými rozhodnutími upevnit svoji pozici na trhu a obstát tak v konkurenčním boji. Kromě standardních postupů jako jsou horizontální a vertikální analýza a analýza poměrových ukazatelů zde uvádím i speciální postupy, jako např. Altmanův index, index důvěryhodnosti, ukazatel ekonomicky přidané hodnoty či mezipodnikové srovnání