Finanční analýza podniku Pražská energetika, a.s. - Chalupová, Lucie; Boukal, Petr, 1962-2022; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
V této bakalářské práci se zabývám finanční analýzou energetické distribuční společnosti Pražská energetika, a.s v letech 2002 - 2005. Kromě samotné analýzy finančního zdraví společnosti se zaměřuji na identifikaci silných a slabých stránek společnosti z hlediska financování, pomocí kterých může společnost správnými rozhodnutími upevnit svoji pozici na trhu a obstát tak v konkurenčním boji. Kromě standardních postupů jako jsou horizontální a vertikální analýza a analýza poměrových ukazatelů zde uvádím i speciální postupy, jako např. Altmanův index, index důvěryhodnosti, ukazatel ekonomicky přidané hodnoty či mezipodnikové srovnání
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finanční analýza; podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses