Dopady globalizace na lidskou společnost - Žáková, Tereza; Steinmetzová, Dana; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se věnuje procesu globalizace, přičemž se nejprve zabývá samotným pojmem globalizace a historickým vývojem procesu. Dále se věnuje jejím dopadům v různých oblastech světa v současnosti. Jsou zmíněny způsoby, jakými je možné globalizaci měřit. Na závěr je zhodnoceno postavení České republiky v současném globalizovaném světě
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses