Ekonomická integrace na americkém kontinentě (NAFTA, FTAA) - Turek, František (2007)
Práce poskytuje přehled o vzniku, vývoji a fungování procesů ekonomické integrace na americkém kontinentě. Kapitoly první části se zabývají problematikou dohody NAFTA, přičemž nejprve je charakterizována formální stránka dohody a poté její praktický dopad na obchodní poměry v oblasti. V kapitolách druhé části, které jsou věnovány dohodě FTAA, dochází k představení zejména její původní formy, oblastí sporů a dosavadních výsledků jednání