Ekonomická integrace na americkém kontinentě (NAFTA, FTAA) - Turek, František; Neumann, Pavel, 1956-; Svobodová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce poskytuje přehled o vzniku, vývoji a fungování procesů ekonomické integrace na americkém kontinentě. Kapitoly první části se zabývají problematikou dohody NAFTA, přičemž nejprve je charakterizována formální stránka dohody a poté její praktický dopad na obchodní poměry v oblasti. V kapitolách druhé části, které jsou věnovány dohodě FTAA, dochází k představení zejména její původní formy, oblastí sporů a dosavadních výsledků jednání
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomická integrace; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; economic integration; bachelor's theses