Netarifné opatrenia v unitárnom obchode - Böhmerová, Petra (2007)
Bakalárska práca sa zaoberá netarifnými opatreniami používanými Európskou úniou na dovozy z tretích krajín. V rámci nástrojov Spoločnej obchodnej politiky EU popisuje colné kvóty, stropy a suspenzie, spôsoby a možnosti ich použitia a zmeny, ktoré nastali v systéme po vstupe ČR do EU. Ďalej je práca venovaná antidumpingovým opatreniam a aktuálnym otázkam, ktoré s nimi súvisia. Ako súčasť preferenčnej obchodnej politiky EU sú charakterizované významné preferenčné dohody