Netarifné opatrenia v unitárnom obchode - Böhmerová, Petra; Sato, Alexej, 1952-; Schwarc, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Bakalárska práca sa zaoberá netarifnými opatreniami používanými Európskou úniou na dovozy z tretích krajín. V rámci nástrojov Spoločnej obchodnej politiky EU popisuje colné kvóty, stropy a suspenzie, spôsoby a možnosti ich použitia a zmeny, ktoré nastali v systéme po vstupe ČR do EU. Ďalej je práca venovaná antidumpingovým opatreniam a aktuálnym otázkam, ktoré s nimi súvisia. Ako súčasť preferenčnej obchodnej politiky EU sú charakterizované významné preferenčné dohody
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses