Vnější ekonomické vztahy Chile - Horáková, Anna (2007)
Práce se zabývá vnějšími ekonomickými vztahy Chile. V první části je charakterizována ekonomika Chile. V druhé části je zmapován vývoj obchodní politiky Chile a zapojování Chile do ekonomické integrace. Poslední kapitola nejprve analyzuje vývoj obchodu Chile, ilustruje problém jednostranného zaměření chilského exportu a analyzuje obchodní vztahy s EU, USA a Čínou. Následně jsou naznačeny nové „role“ Chile ve vztahu ke světovému obchodu