Globální populační problém - Kloudová, Michaela (2007)
Tato práce je zaměřena na populační problém, který je dále rozdělen na problém v rozvojových a vyspělých zemích. V rozvojových zemích popisuje tato práce populační explozi a její příciny. U vyspělých zemí se zabývá klesajícím počtem obyvatelstva a stárnutím. Rovněž zmiňuje i imigrační problém z rozvojových zemí. Na konci se práce pokouší nalézt různé typy řešení a to především díky různým organizacím