Proexportní politika České republiky - Homolová, Klára (2007)
Práce nejprve stručně shrnuje vývoj exportu v ČR od roku 1993. Poté se zabývá úlohou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v proexportní politice a Proexportní strategií na období 2006-2010. Ve druhé části je rozebrána činnost státních institucí na podporu exportu (ČEB, EGAP, CzechTrade, CzechInvest). Na závěr práce se autor zamýšlí nad nezbytností státní podpory exportu