Mezinárodní investiční rozhodnutí - Trešl, Jiří (2007)
Bakalářské práce nabízí ucelený přehled o základních zásadách mezinárodního kapitálového investování a zahrnuje v jednotlivých kapitolách popis všeobecného investičního prostředí, teorii investičního portfolia a specifika mezinárodních investičních rozhodnutí. Práce vychází z české odborné literatury,z osvědčené americké literatury a především z aktuálních studií některých amerických ekonomů, kteří se specializují na možnosti využití mezinárodního investičního prostředí