Expanze čínských firem do zahraničí - Jelínková, Romana (2007)
Tato práce se zabývá studiem expanze čínských firem do zahraničí. Po nastínění všeobecných podmínek v Číně popisuje konkrétní důvody, které vedou čínské firmy ke vstupu na zahraniční trhy. Udává hlavní metody expanze a zamýšlí se nad specifickými výhodami a nevýhodami, které čínské firmy mají. Nakonec ukazuje expanzi na příkladu několika reálných firem