Porovnání open source databázových systémů - Kubát, Ondřej (2007)
Bakalářská práce porovnává vlastnosti některých open source relačních databázových systémů. Nejprve podává obecné informace o DBS. Posléze stanovuje kritéria, podle kterých vybrané open source RDBMS porovnává. Nakonec stručně porovnává open source produkty s vybraným zástupcem komerčních produktů. Práce může sloužit jako podklad pro firmu, jenž uvažuje o nasazení open source RDBMS a vybírá vhodný produkt